Не мога в този страх да те отгатвам,
аз думичка не смея да ти кажа.
Мечтите ми по вятъра протягат
пътечки към сън люлячен и влажен.
Небето ми люлее пак усмивка,
а в черната земя пътуват мравки.
Посядам в аромат на прясна зима
и в белия ѝ пух сърце протягам.
Надеждите при спомена треперят,
заплитат се сълзи безброй в кокиче
и облаци, лилаво и червено.
Без теб съм само есен, но обичам...
© Йоана Todos los derechos reservados
Стойчо, надявам се!
Росица, благодаря!
Валентина - щом се натрапва, може би така е по-добре:
Кой сезон е днес?
Не мога в този страх да те отгатвам,
аз думичка не смея да ти кажа.
Мечтите ми по вятъра протягат
пътечки към сън люлячен и влажен.
Небето ми люлее пак усмивка,
а в черната земя пътуват мравки.
Посядам в аромат на прясна зима
и в белия ѝ пух сърце запява.
Надеждите при спомена треперят,
заплитат се сълзи безброй в кокиче
и облаци, лилаво и червено.
Без теб съм само есен, но обичам...
Изпитвам съмнения при редактиране. Нека има и този вариант, докато не измисля как го усещам най-правилно. Благодаря за забележката!
Иван, радвам се, че усети!
Благодаря на всички, които наминават при мен!