13 ago 2014, 15:18

Кой си ти? 

  Poesía
213 0 0

Кой си ти? -

извиках.

Кой си,

дето искаш

всичко да е твое -

минаваш

през тела, сърца

и чужди светове,

за да докопаш своя,

обезумял от жажда

за злато, власт,

земи и брегове.

Не искаш да летиш

със своите криле -

алчността изгаря

първо крилете,

после и сърцето ти.

Да се лекуваш?

Не, ти искаш само

да летуваш,

без болка,

на най-синьото море.

Кой си ти,

на себе си посегнал?

Кой си?...

Отговорът винаги е -

ти.

© Кирилка Пачева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??