27 ene 2017, 22:24

Кокиче за утре 

  Poesía » Otra
530 1 12

Този ден е намусен и гледа сърдито
под перчема, разрошен от хапещи вихри.
Ръси бели пчели от небесната пита
и във сложни дантели заплита ги тихо.

Гази в преспи, колосва неспирни пътеки
и ги свива в корави оплетени възли.
Под брашнените плетки на мокрите клони
пренарежда минутите в пясъчен пъзел.

От лулите на зимно смълчаните къщи
бледи призрачни пръсти към здрача потичат
и денят с дрипав шал уморено загръщат –
да осъмне в сърцето му утре кокиче.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??