10 feb 2014, 17:59

Колебания - Стихосб. "Интимно" 

  Poesía
542 0 2

 

 

                                                       


                                      КОЛЕБАНИЯ

                   Да запиташ или да си премълчиш?!
                   Да спреш или да подминеш?!
                   Да се смееш или да се натъжиш?!
                   От любовен огън бавно да изстинеш?!

                   Когато те обичат - си обърнал гръб.                       
                   На погледът молещ - никакво внимание.
                   Все хванал си се с някой зъб за зъб.
                   И никой не разбира твоето страдание.

                   Мечти и стремежи - най-после докосване.
                   Разочарование -  и пак отначало.
                   Студени усмивки, напразно ядосване -
                   след всичко това - какво е оцеляло?

                   Има "да" и "не", има "плюс" и "минус".
                   Няма друго, средно положение.
                   Всяко нещо дава своя принос
                   в равновесното ни обкръжение.

                   Разпънат между двата полюса
                   в борба за власт, пари и слава
                   като в разкопки от древна столица
                   за миналото си имаш представа.

                   А бъдещето - то остава неясно.
                   То може само да се предсказва.
                   В надпреварата с времето бясно
                   Човекът своята гибел доказва.
 
 

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??