19 dic 2007, 11:22

Коледа 

  Poesía » Otra
1106 0 4
Коледа

Красиви коледни звезди,
гирлянди и елхи
и хора толкова щастливи,
красива гледка е града...

Но виждам босо мърляво дете,
витрините в захлас разглежда,
премръзналите му ръце
напомнят на жарава.

И болка в гърлото те стяга,
и нещо мигом ти шепти:
''Коледа, нали за всички идва тя?
Къде е справедливостта?''

Мили хора, помогнете,
нека няма болка и тъга,
нека няма боси, гладнички деца,
нека Коледа да ни направи по-добри.
Подарете радост в детските очи!

© Петя Карачанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??