Коледа без теб
Коледа без теб е невъзможна.
Коледа без теб е просто студ.
И елхата даже е тревожна,
с нея сме сами за кой ли път.
Коледа без теб е просто дума,
даже и снегът не заваля.
Искам да е зима и фъртуна
и със теб в леглото да горя.
Искам те на прага ми премръзнал,
даже без подарък във ръка.
Толкова те чаках и съм зъзнала,
като самотна коледна елха.
Коледа е. Всичко е възможно.
Гледат ме божествени звезди.
Рождество е. И макар безбожно -
искам Коледата да си ти!
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Todos los derechos reservados