24 dic 2021, 14:04

Коледа е 

  Poesía » Civil
927 1 8

Коледа е очакване в бяло.

И сняг! Тишина! Светлина!

Бъдник в огнището старо

с дъх на елхова смола.

 

Икона с трептяща свещица.

Трапеза, постлана от баба.

Ръцете на мама, уханната пита.

Молитва, изпълнена с вяра.

 

Ръка в ръката на ближния.

Усещане свято за Бог.

Небето снежно се отваря.

Ражда се Христовата любов!

 

С пожелание за светла Коледа, здрава Нова година, обич за всеки следващ ден и вдъхновение за всички вас, талантливи приятели! Благодаря ви за красотата, която творите!

© Даниела Виткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??