Баба Меца питка прави,
скришом мушва там парà.
Рунтавелка не се бави,
сръчно пали ù пещта.
Курабийки прави Ежка –
кръгчета и сърчица.
Меси леко, стъпва тежко,
стяга горската софра.
Кумчо Вълчо с коледари,
метнал вълнен ямурлук,
песни учи, геги шари –
празник се подготвя тук.
И това е празник чуден!
Скоро в гъстата гора
всеки тях ще чака буден
и с подарък във ръка.
Коледа ще срещнат дружно
с песен, с питка и парà.
Повече не им е нужно –
светъл празник е това!
© Мария Todos los derechos reservados