21 dic 2019, 13:50

Коледен дар 

  Poesía » Otra
492 5 12

Във коледната нощ красива, свята...

Когато всичките дръвчета светеха с любов!

Едно от тях самотно си остана

в разплакания свой живот.

 

То гледаше ги тъжно в мрака...

Как грееха щастливи със блещукащи искри!

Утеха търсеше душата

и радост с тях да сподели.

 

Уви! Остана сам самичко.

Нежелано в ничий дом.

Мечтаеше да свети мъничка звездичка -

на неговия връх голям!

 

Но някой тихичко прошепна:

”Коледа е! Стават чудеса!”

Приятелска ръка във тъмнината се протегна

и сложи светеща звезда.

 

Бездомен, дрипав музикант

с последните си десет лева...

Закупи щедрия си дар! И с песен двамата

към светъл път поеха!

© Цветето Б. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??