Във коледната нощ красива, свята...
Когато всичките дръвчета светеха с любов!
Едно от тях самотно си остана
в разплакания свой живот.
То гледаше ги тъжно в мрака...
Как грееха щастливи със блещукащи искри!
Утеха търсеше душата
и радост с тях да сподели.
Уви! Остана сам самичко.
Нежелано в ничий дом.
Мечтаеше да свети мъничка звездичка -
на неговия връх голям!
Но някой тихичко прошепна:
”Коледа е! Стават чудеса!”
Приятелска ръка във тъмнината се протегна
и сложи светеща звезда.
Бездомен, дрипав музикант
с последните си десет лева...
Закупи щедрия си дар! И с песен двамата
към светъл път поеха!
© Цветето Б. Все права защищены