Пътува само малко момиче в трамвая,
защо е само, а навън е студено, не зная.
Седнало и задрямало е то милото вече,
малко джудже, едно мъничко човече!
Хванало голямата си раница в ръка,
седи си тихо и сънува, може би Коледа!
Протегнах аз своята ръка сега,
подадох и с радост книжка една!
Отвори очите си тя с усмивка,
грейнаха тъжните очи веднага.
Нима толкова рано дошла е Коледа?
Да когато в сърцата ни има топлота!
Подарък от мен за теб мило дете.
Прочети книжката и я разкажи,
разкажи на твоите приятели добри!
Да на Коледа се случват даже и чудеса,
доброто се предава между хората сега!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados