20.12.2018 г., 13:41 ч.

Коледен сън 

  Поезия » Друга
418 0 1

                                                   Коледен сън

 

Пътува само малко момиче в трамвая,

защо е само, а навън е студено, не зная.

Седнало и задрямало е то милото вече,

малко джудже, едно мъничко човече!

 

Хванало  голямата си раница в ръка,

седи си тихо и сънува, може би Коледа!

Протегнах аз своята ръка сега,

подадох и с радост книжка една!

 

Отвори очите си тя  с усмивка,

грейнаха тъжните очи веднага.

Нима толкова рано дошла е Коледа?

Да когато в сърцата ни има топлота!

 

Подарък от мен за теб мило дете.

Прочети книжката и я разкажи,

разкажи на твоите приятели добри!

Да на Коледа се случват даже и чудеса,

доброто се предава между хората сега!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??