Красива зимна картина -
от блясък на огън в камина.
Лека бяла завивка върху земята.
Еленче във впряга. Шейната.
Дядо Коледа пристига!
На земята шум и врява,
а в яслата скромна - Бог се ражда.
Малко обич за ден,
а сърцето не вярва отдавна на
гръмките фрази - наизустени
и потегля шейната изпразнена.
Яслата остана без надежда.
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados