Коледна нощ
Коледа е!
Елхата грее приказно красива,
а на върха и огряна в светлина,
стои Витлеемската звезда.
Небесен глас шепне в тишина
и истина ражда се чиста като сълза,
носи в себе си тя доброта,
желание за здраве и сбъдната мечта.
Снегът вали, вали, вали,
затрупва нежно, отминали
проблеми и беди,
а ние ще се престорим на пораснали деца
и ще търсим светъл лъч в нощта.
Да няма нивга в душите ни тъга
и да посрещнем с радост
годината новодошла,
да обгърнем с поглед целия свят,
с надеждата да бъде благодат.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова Todos los derechos reservados