10 дек. 2014 г., 20:44

Коледна нощ 

  Поэзия
509 0 0

Коледна  нощ

 

 

Коледа е!

 

Елхата грее приказно красива,

а на върха и огряна в светлина,

стои Витлеемската звезда.

 

Небесен глас шепне в тишина

и истина ражда се чиста като сълза,

носи  в себе си  тя  доброта,

желание за здраве и сбъдната мечта.

 

 

Снегът  вали, вали, вали,

затрупва нежно, отминали

проблеми и беди,

а ние ще се престорим на пораснали  деца

и ще търсим светъл лъч в нощта.

 

Да няма нивга в душите ни тъга

и да посрещнем с радост

годината новодошла,

да обгърнем с поглед целия свят,

с надеждата да бъде благодат.

 

Ивелина Стойова

 

© Ивелина Стойова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??