7 dic 2013, 19:59

Коледна нощ 

  Poesía » Del paisaje
491 0 1

Стъпка по стъпка пристига нощта.
Греят мечти, сякаш звезда до звезда.
Безкраят мъжди, погълнал света.
Луната - вечна и само една, 
гали тихо, нежно, града. 
Ехо от коледни песни препуска в снега, 
камини събират любящи сърца!
Нейде детски плач, изгубва се в сива тълпа, 
облечена в нова, бляскава суета. 
Завеса от хиляди лампички, покрива огромна елха, 
приютила застинали тайни, надежди и ледена самота.
Коледа идва, ново начало! 
Живот даде Бог на Христовото тяло, 
за да обича, прощава и дава, 
любов, красота и малко тъга!



© Мирослав Дечев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??