Изминаха се ден и два, след месеца година,
Обърна се, и в миг разбра:
Животът не е песен мила.
Няма радост, липсва смях, губи се и мъничка искрица
И от теб големият пожар,
литва като птица.
Лицето младо, ала сбръчкана душата,
и детето в тебе бавно гасне,
дали си спомня то, че молеше се да порасне?
Мечтите си забрави в сандъка,
зарови своето сърце и плам до тях,
а непризнаващите ти живота,
станаха за тебе цар.
И гониха те, ритаха те, теб и твоите мечти,
а после с думи благи те примамват
"ела при нас, със нас тръгни"
И ти отиваш, ненамиращ никъде утеха,
като бедняка молещ за една монета,
Присламчваш се, и бориш се,
като вълните в бурните морета.
И нито Господ чува твоята молитва,
нито в дните болката ти стихва.
Но "няма да е все така", тези думи ти помни!
Колелото се върти, върти, върти..
© Йоанна Константинова Todos los derechos reservados