Концерт
Тук концерт ще се провежда,
да влязат някои пререждат.
Всички искат да присъстват,
тълпят се, даже се настъпват.
Сцена гледат и бърборят,
оркестър коментират, спорят.
Зайко ще е с туба тежка,
с китарата ще бъде Ежко.
Петльо пробва микрофона,
приготвя Вълчо саксофона,
перчи се с цигулка Пора,
пианото настройва Коня.
Свирят вече с инструменти,
замлъкват – липсва диригентът.
- Той къде ли се изгуби? -
роптаят, питат и се чудят...
...
Както си вървял, разсеян,
по пътя Мечо за концерта,
рой пчели видял, последвал
и гладен дълго ги преследвал.
Искал малко да открадне
медец, набързо да си хапне
и забравил, че го чакат,
до късно скитал се в гората.
...
Още бъркаше в хралупи,
препъваше се в гнили трупи,
слънцето кога залезе,
задъхан и с език изплезен
музиката чу далече
и хукна – диригентът беше.
Стигнал потен, спря объркан -
оркестър с гостите похъркват…
Гледа, гледа, пък поседна,
да мисли малко се напрегна,
после се прозя, подсмръкна.
Заспа. И с другите захърка.
Чудо стана, с диригента
прекрасно зазвуча оркестър,
публиката в хор приглася,
но няма кой да ръкопляска.
© Ани Виделова Todos los derechos reservados