29.08.2010 г., 13:09 ч.

Концерт 

  Поезия » Хумористична
749 0 2

 

 

Концерт

 

Тук концерт ще се провежда,

да влязат някои пререждат.

Всички искат да  присъстват,

тълпят се, даже се настъпват.

Сцена гледат и бърборят,

оркестър коментират, спорят.

Зайко ще е с туба тежка,

с китарата ще бъде Ежко.

Петльо пробва микрофона,

приготвя Вълчо саксофона,

перчи се с цигулка Пора,

пианото настройва Коня.

Свирят вече с инструменти,

замлъкват – липсва диригентът.

- Той къде ли се изгуби? -

роптаят, питат и се чудят...

...

 

Както си вървял, разсеян,

по пътя Мечо за концерта,

рой пчели видял, последвал

и гладен дълго ги преследвал.

Искал малко да открадне

медец, набързо да си хапне

и забравил, че го чакат,

до късно скитал се в гората.

...

 

Още бъркаше в хралупи,

препъваше се в гнили трупи,

слънцето кога залезе,

задъхан и с език изплезен

музиката чу далече

и хукна – диригентът беше.

Стигнал потен, спря объркан -

оркестър с гостите похъркват…

Гледа, гледа, пък поседна,

да мисли малко се напрегна,

после се прозя, подсмръкна.

Заспа. И с другите захърка.

Чудо стана, с диригента     

прекрасно зазвуча оркестър,

публиката в хор приглася,  

но няма кой да ръкопляска. 

 

 

 

 

 

 

 

© Ани Виделова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??