Конец и корда
За риба имал дерт
конецът да отиде,
но първо със експерт
поискал да се види.
Както всеки знае -
кордата това е.
Конецът, без да чака,
помолил свойта кака:
– Вземи ме, како, с тебе
за риба на реката –
учител ще ми требе
да вляза във нещата!
– Недей ми се цани
за бъдещ ученик.
Не ще да станеш ти,
но може би... кибик?
– Защо? – попитал чудно
невзрачният конец –
не мисля, че е трудно.
Щом ти си даже спец?
– Защото съм корав,
докрай се боря аз,
а ти – с безволев нрав –
отказваш се от раз.
Предаваш се без бой,
когато видиш зор,
а слабият не мой
да дава, знам, отпор.
© Марин Цанков Todos los derechos reservados