18 авг. 2009 г., 23:04

Конец и корда (басня) 

  Поэзия » Юмористическая
452 0 1

Конец и корда

 

За риба имал дерт

конецът да отиде,

но първо със експерт

поискал да се види.

Както всеки знае -

кордата това е.

Конецът, без да чака,

помолил свойта кака:

– Вземи ме, како, с тебе

за риба на реката –

учител ще ми требе

да вляза във нещата!

– Недей ми се цани

за бъдещ ученик.

Не ще да станеш ти,

но може би... кибик?

– Защо? – попитал чудно

невзрачният конец –

не мисля, че е трудно.

Щом ти си даже спец?

– Защото съм корав,

докрай се боря аз,

а ти – с безволев нрав –

отказваш се от раз.

Предаваш се без бой,

когато видиш зор,

а слабият не мой

да дава, знам, отпор.

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??