27 mar 2006, 18:26

Контраст 

  Poesía
868 0 3
Безсмрътен вик - на смъртен одър бе издаден,
в черната,проклинаща, тъма,
и попът с кръста бе продаден,
на дявола за мъртвото "Ура".

Оплискан с кръв- олртарът на човешкото съзнание:
кален, мръсен като черен път,
обрича той душата на изгание,
за мъничко от гниещата плът.

С нея ниски стасти биват утолявани,
на Ерос вечния порочния глад,
а тълпите лутат се забравени-в борба за къшея хляб...

© Калоян Калоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??