15 may 2011, 22:18

Корабът на мечтите 

  Poesía
585 0 0

Бавно той сече синия океан,

мигновено разделя водата,

корабът на мечтите продължава

по мокрия път на свободата.

 

С високо вдигнати платна -

за всяка мечта надежда голяма;

и с вълните корабът се бори -

връщане назад сега няма.

 

Екипажът на борда брои

всеки остров след тях оставен,

а корабът следи и проверява

някой да не бъде забравен.

 

Корабът превозва в страната

разни мечти и надежди безброй –

в страната на сбъднатите мечти,

в страната, която знае само той.

© Никица Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??