Макар, че съм директор
на собственото слово,
имам си коректор-
да стане то готово.
Тя Гери се нарича.
Перфектна в А,Б, В-то.
През словореда тича
кат трактор през полето.
Глупости да пиша -
в миг се коригират
и от словесна киша
в бижу се трансформират.
Сред видни филолози
най-вътре е в нещата.
За ней цветя и рози
са малко за отплата.
Каквото да разкажа -
тя си е чисто злато
и ще ми се да кажа:
роднина на Ерато!
Ерато - в древногръцката митология е муза на лириката, песента и химна.
© Георги Янков Todos los derechos reservados