20.06.2023 г., 12:31 ч.

Коректор 

  Поезия » Гражданска
426 0 1

 

Макар, че съм директор

на собственото слово,

имам си коректор-

да стане то готово.

 

Тя Гери се нарича.

Перфектна в А,Б, В-то.

През словореда тича

кат трактор през полето.

 

Глупости да пиша -

в миг се коригират

и от словесна киша

в бижу се трансформират.

 

Сред видни филолози

най-вътре е в нещата.

За ней цветя и рози

са малко за отплата.

 

Каквото да разкажа -

тя си е чисто злато

и ще ми се да кажа:

роднина на Ерато!

 

Ерато - в древногръцката митология е муза на лириката, песента и химна.

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??