1 feb 2016, 8:22  

Кошмар 

  Poesía » De humor
464 0 5

Заспах за малко, за минута,
и сънувах сън жесток,
в полето тича сънена кошута,
а отпред я гони носорог..

 

И я настига, рогът му заострен
изглежда като копие с железен връх,
и аз насън, с молив подострен,
записвам гледката без дъх.

 

Но изведнъж, отнякъде изкочи,
елен с огромни, кичести рога,
носорогът с хъс набочи
и го преметна през глава..

 

А аз уплашен, спящ изритах
стреснат, сякаш във кошмар
но в съня запалих огън и опитах,
на носорога бутчето на жар.

 

И сетне, луната се стовари
ненадейно на хълма зад мен
избухнаха горски пожари,
аз скрих се във стар ситроен.

 

А вътре, космато джудже,
а зад мене, на задна седалка
овързана с дебело въже
ме гледа японска русалка!

 

Опитах, ритах и крещях,
направих всичко за да се събудя
накрая във съня умрях,
със нож уби ме няква луда..

 

И стана тъмно, като в гъз
отнякъде звучеше Хендрикс
над мене имаше камара с пръс
а върху нея... моят стар апендикс..

© Лебовски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Изхакано - но такива са сънищата понякога!
  • Ха ха много яко,направо уникално!
  • Усмихна ме! Страхотно!
  • Това за "отпред " е много забавно наистина! Ако можех щях да го поправя, но ако го поправя следва изтриване и наново одобрение от редактор.. Ако редактор чете случайно, го моля да го поправи
  • Егати съня! В началото прилича на сафари, към края на...Буковски, но си е...Лебовски!
Propuestas
: ??:??