9 jun 2005, 7:22

Ковчежето на духа /On Line с Cefule/ 

  Poesía
920 0 5
- Ако можех да събирам мигове.
Пропилени мигове, в които няма обич.
Пропилени мигове, в които те няма.
Пропилени мигове, в които ме няма край теб.
Ако можех да събирам мигове
в касичка ... ако можех да ги събирам,
като малко дете ръждиви грошове. Да ги събирам,
като стар скъперник. Да ги събирам ...
Дори да бях сложил в касичката всичко останало,
пак, пак нямаше да ми стигнат.
Пак нямаше да ми стигнат за теб
всичките ми пропилени мигове...

- Ако можех да раздавам мигове.
Сътворени мигове, изпълени с обич.
Сътворени мигове, в които те има.
Сътворени мигове, в които съм до теб.
Мигове, творени в ръката на дете -
касичката щеше да е пълна. Ако можех
да сътворявам мигове ... щях да ги раздавам.
Един единствен само да остане
стига, за да направим очакването живо -
монета златна ... хвърлена назад...
Ако можех да раздавам сътворени мигове
във нямането – щях да се науча
да имам всичко за което съм мечтала ...
И разорявайки се ... щях да те печеля!

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??