За жената отварям пак слово -
Тази вечна химера, загадка,
тази порция сладка отрова,
и капан за мъжете... накратко...
Но какво ли да кажа? Не зная?...
Кой ли мъж опознал е жената?
И метафори търся отчаян
в празнотата царяща в главата...
И затуй няма нищо да кажа!
Ще мълча, като кисел картоф!...
Но с финала ще се подмажа -
За мен жената... е просто Любов!
14.12.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados