24 feb 2009, 9:29

крада...денем 

  Poesía
553 0 1

*****
Аз съм крадец -
работя през деня,
нощем почивам.
Сънувам винаги, че крада ябълки
от жена без лице,
като всички останали.
На сутринта се събуждам
 в ръката с дюля.
Стряскам се и забравям съня.
На следващата нощ
пак сънувам същия сън
с ябълки и жена без лице.
Отхапвам от ябълката
и опипвам жената -
всичко друго си има.
Събуждам се в ръката с дюля.
Стряскам се и забравям съня.
Идва третата нощ.
В нея има само една ябълка
и една жена без лице,
която си има всичко останало...
Събуждам се с дванадесет дюли в леглото
и една в ръката,
последната...
Обзет от ужас, тръгвам по улицата,
виждат ме всички безглави,
замерват ме с камъни...
Бягам -
не зная накъде...
просто бягам.
Стискам червена ябълка в ръката си,
не зная откъде се е взела.
Хващат ме.
Ще ме съдят за кражба на ябълки.
Някаква жена без лице,
която всичко друго си има,
пита защо?
Аз съм крадец -
работя професионално,
без  чувства.
Работя през деня,
нощем почивам...

a tribute to Jo

© Елвис Т Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сложи думите една до друга на листа и виж какво ще се получи.Ако пак ти се струва поезия а не проза или репортаж- продължавай.
Propuestas
: ??:??