14 ago 2022, 13:51

Крадецът на сънища 

  Poesía » Otra
244 0 0

Имало навремето едно момче,
обичало сън да краде от богове
и го продавало за лев и петдесе'.

 

Мръсни фрагменти
от сънища повредени;
с вкус на дъждовни води
и безсмъртни, кални съдби.

 

Закупувате си сънища за щастие
и сърцето започва лудо да бие;
а по-късно, когато се будите вие,
чувствате целомъдрие висше.

 

Чисто е в душата,
но студено.

Неудобна ви е любовта,

макар и неизбежна.

 

И знаете, че да си смъртен,
означава да си топъл, че и грешен;
с всички сълзи горещи
и смехове, плашещо човешки.
 

Но богове все още не сте,

а само едно старо, в кожа облечено, его.

И животът е твърде кратък,

за да го прекарвате в сън вечно.

© Вая ВИ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??