КРАСОТА
... Защото в нея се съдържа всичко -
любовта, разбирателството и мира...
Красиви ли са те, красив ще е и светът.
***
Красиви ли са действията наши,
красиви ли са хората сега...? Ако е така,
светът ще бъде две кристални чаши...
Ние търсим идеал, ние търсим онова,
което ще бъде оригинал.
Но всичко това се обобщава в красота...
Нека тъй живеем - красиви и лъчисти...
Тогава винаги ще пием от изворите чисти.
Милея за красота, но и аз извършвам
грозните неща. Ще съумея точно сега
да извършвам само прелестни неща.
И тогава ще се подслони хармонията в нас,
ще премахнем мръсотията, да се видим истински, реални...
Ще решаваме от раз и няма да сме все брутални...
© Здравко Андонов Todos los derechos reservados
Уважение - да, къде видя неуважение? Главната буква обаче е само за Админа.
Като на човек, когото много ценя, искам да ти прошепна следното:
Ина, в електронните медийни сайтове за литература и изкуство има чудесни автори и това е неоспоримо. Но издигането само на определени колеги като добри автори, категоризирането на едни като първо или второ качество и охлаждането на топлата атмосфера чрез неофициално степенуване и избираемост е недопустимо за сайтове уважаващи себе си, с оглед на привличането на млади, засега неопитни творци. Защото още преди някои новоназначения, са съществували самозабравили се "даскали" и "разпоредители", които са се опитвали да "възпитават", "поучават" и да отправят самозвани забележки без покритие. От тези случаи явно не е взета поука и под прикритието на назначения и административни титли са се излюпили доста подобни индивиди. Професионализъм е не само качествено понятие, но и фактически ценз. Тоест: Имаш ли образованието, нужно за да се устремиш към опита да станеш писател или поет, а ако си стигнал дотам, успяваш ли само с това да се издържаш. Та в този смисъл има и автори, които са чудесни, но не са професионалисти.
Това се отнася и за редактори или модератори. В електронните медийни центрове за литература и изкуство набиращи все по-голяма популярност са нужни професионалисти с филологическо или журналистическо образование и опит. За да си редактор или модератор трябва да можеш и да знаеш повече от останалите автори, нали!? И това не става като си купиш на средна възраст една българска граматика или речник! Всичко останало е камуфлаж на прекалено близките отношения между определени личности. За съжаление има хора, които се опитват да градят кариера по този начин в интернет-пространството. И даже успяват!!!
Има и поети по призвание, но те са гении и на всеки му се иска да можеше да ги срещне...