К Р Ъ С Т О П Ъ Т
Холистично,реално погледнато,
световната енергетика продължава,да куца,
защото на фундамента й сбъркана е идеята
и Съдбата й лежи на ложето на Прокруста.
Подобна беше и идеята за комунизма,
но накрая всички се убедиха и клекнаха,
че икономиката не може,да крета на лизинг
всред вихъра на фискалните катаклизми.
Нужна е изтънчена гъвкавост
и усет за светкавично реагиране,
на когото му липсват,мъртъв е
в хватката на бруталното конкуриране.
Фундаменталната идея на новата енергетика,
ще работи на база на основните закони във Космоса,
направляващи отношения от друг тип метрика,
с логистика евтина и решения гениални и прости.
в 07.09.2024г.гр.Свищов
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados