Sep 26, 2024, 12:46 PM

Кръстопът 

  Poetry
95 0 0

        К Р Ъ С Т О П Ъ Т

 

Холистично,реално погледнато,

световната енергетика продължава,да куца,

защото на фундамента й сбъркана е идеята

и Съдбата й лежи на ложето на Прокруста.

 

Подобна беше и идеята за комунизма,

но накрая всички се убедиха и клекнаха,

че икономиката не може,да крета на лизинг

всред вихъра на фискалните катаклизми.

 

Нужна е изтънчена гъвкавост

и усет за светкавично реагиране,

на когото му липсват,мъртъв е

в хватката на бруталното конкуриране.

 

Фундаменталната идея на новата енергетика,

ще работи на база на основните закони във Космоса,

направляващи отношения от друг тип метрика,

с логистика евтина и решения гениални и прости.

 

 в 07.09.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??