10 abr 2021, 23:29

Кратко намигане, дълго събуждане 

  Poesía » De amor
266 0 0

 

 

Дори на сън не е сънувано така,

а от цяла вечност зорко бдящи

да се срещнат в дълготраен миг,

проглеждат с влюбени надежди.

 

Ако повярваш в този вечен миг,

в който навярно всичко ще попадне

и ще бъде допуснато в прегръдка,

обезателно и теб ще те покани.

 

В такъв безсънен миг, когато са будни

и ръцете, и шепотът, и постелята,

а дъхът му се улавя в косите й,

и се хващат в мрежата на сетивата си...

 

За този буден миг отдавна са мечтали,

когато ще осъмнат едва щом трамваят

удари безпардонно по стените

и затрополи забързано в спалнята.

 

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??