- Хей, отворете ми...!
-Чува ли ме някой...?
Пред вселенските порти
дошла съм и идвам
от много далече...!
Дошла съм да търся помощ
за светът и народа си...!
- Хей, отворете ми...!
Имам толкова много въпроси!
Търся отговори... но този път
не ги намирам - защото моят
свят изтъкан е от лъжи
и всичко рухва и всичко
се разпада на кристални атоми.
Поглеждам към небето -
Луната и звездите бързаха
за някъде, а бели и черни облаци
се гонеха с вятъра, но златната
луна пътека пътя към звездите
ми показа... Вървя... труден път
извървях, падах и ставах
по прашния път на живота.
Но толкова - болка, отчаяние
и страх препъват сетивата ми.
Затова кажете ми кой... кой
отвори кутията на Пандора...?
Сълзите се стичат горчиви, горещи
и парят ми те под нозете, по стълба
небесна се катеря нагоре и така
стигнах до вселенските порти...
И този таен глас - който
не веднъж ми шептеше...
Кристалният ключ е в теб -
пази го... посланик си ти
на мира и доброто...
И сега когато поставиха
светът на колене - отчаян
да търси лек и спасение...
и любовта ми към род и родина
издигна ме от тъмната бездна...
Кристалният ключ в ръцете
ми свети и разпръсква
любов и надежда, и вселенските
порти, пред които стоя с вълшебния
ключ ще отворя... и невиждано
чудно вълшебство пред мен засия
в най-чудните кристални съцветия...
Пристъпвам плахо, тревожно
на коленете си падам и моля -
за истина свята, надежда,
любов и лек за целият свят...
- Хей, чува ли ме някой...?
Вижте тези кристални сълзи
как се сливат с променливия
вектор на времето, в което живея...
А край мен - светли Ангели
разперват крила, пеят песни
и литват на воля и с толкова
много обич заляха света
и затвориха с трясък -
кутията на Пандора...
Сега щастливо и с радост
поглеждам нашата планета,
огряна от слънцето
празнично свети и изпраща
безусловна любов
на нашата родна вселена...
И в тишината на нощта
се раждат истини,
понякога недостижими
и брилянтно чисти,
но вижте как блестят
и ни показват път към любовта!
24.01.2021г
Катя Джамова
© Катя Todos los derechos reservados
"Този свят е нашият свят и нека
всеки миг да бъде изпълнен
със мир и надежда...
Искрици любов сега разпилявам
за да достигнат звездни предели
и от там да докосват света
със вълшебни целебни лъчи...!"
Откъс от стиха ми "Искрици любов"
Катя