4 feb 2020, 17:18

Кръговрат 

  Poesía » Filosófica
566 0 0

                                                    Заглъхващо ехо от вик,

                                                    плач на дете като зов,

                                                    заченат в щастлив миг

                                                    дошъл е живот нов.

              

                                                    Юноша - млада тревица,

                                                    напъпило дърво на пролет,

                                                    устремена малка хубавица

                                                    към висините - лястовичка в полет.

           

                                                    Покорил върха на планината

                                                    орелът - горда птица,

                                                    рее се високо в синевата

                                                    следван от предана орлица.

            

                                                    Птичите ята отлитат

                                                    в стройна, дълга върволица,

                                                    към земята надолу полита

                                                    уморената от полет птица.

© Никола Яндов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??