23 dic 2021, 7:14

Кръщене 

  Poesía » Filosófica, Civil
763 0 1

Прекръстих се,

защото ми омръзна

да ме наричат винаги "добър"...

А плюенето зад гърба ми...

с какво се спира? Със чадър?

 

Ей, на главата ми е тясно,

че да играете хоро...

Айде до тука със "добрия"!

Повтарям - стоп, какво било - било...

 

И не разбирали от думи...

А от затворени врати?

Финеса днеска ми се губи,

а с него тръгваш си и ти...

 

Прекръстих се,

защото искам...

Наричайте ме "справедлив"...

Отивайте във трета глуха,

веднъж и аз ще съм щастлив!

© Йордан Ботев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Както се казва: да ти се излее от душа
    Добре, че на теб като ти е паднало пердето, те е избило на писане
Propuestas
: ??:??