Кръстопът
Стоя аз сега обгърнат от самота,
и мисля накъде да вървя.
Обзема ме необяснима, болезнена тъга,
която е дълбоко в моята душа.
Където се крие болката от срама.
Страдам и се питам накъде да вървя,
дали по пътя, който предлага различни блага?
Но усещам празнота
и очите ми са пълни с тъга.
И навеждам аз глава,
и те моля тихо в нощта...
Прости ми ти и от болката ме избави,
помогни ми пътя да избера и с теб да вървя,
та дори до края на света!
© Наско Тодоро Todos los derechos reservados