Не съм щастлив, не съм щастлив!
Сърцето ми е раздвоено
и залъкът ми е горчив,
в душата ми е пресолено.
В дълбокото ли да се хвърля
или живея пак смирено?
Ще мога ли пак да мечтая
или за мен е забранено?
Със спомени ли да живея?
В ръце живота си да взема?
Все още нямам никаква идея
по кой път трябва да поема.
Като пиян във лабиринт се лутам
и няма май да изтрезнея,
живота си напред все бутам,
дорде от старост побелея.
А нейде там съдба различна
ме търси, иска да ме има,
не знам обаче що ме чака -
горещо лято или люта зима.
© Мом Todos los derechos reservados