Кукло моя, златокоса,
моля те, не се сърди!
В раницата своя нося
куп домашни, разбери!
Мислиш, че не ми се иска ,
вън да поиграем жмичка?
Ала чуй какво предлагам -
с мен да станеш ученичка.
Кротко тука приседни
цифрите да ти покажа.
Да броиш се научи,
и задачи да решаваш!
Буквите са много важни!
Трийсет са, от „А“ до „Я“!
Има малки, има главни.
Детски книжки с тях чета.
Браво! Умна си, добричка!
Утре на училище ела.
Най – прилежна ученичка,
ти ще си сред другите деца!
Време е за „лека нощ“…
Облечи си новата пижамка.
Аз пък ще ти прочета
приказка от моята читанка.
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados