Aug 10, 2021, 10:39 AM

Кукло моя 

  Poetry » For kids
780 0 11

 

Кукло моя, златокоса,

моля те, не се сърди!

В раницата своя нося

куп домашни, разбери!

 

Мислиш, че не ми се иска ,

вън да поиграем жмичка?

Ала чуй какво предлагам -

с мен да станеш ученичка.

 

Кротко тука приседни

цифрите да ти покажа.

Да броиш се научи,

и задачи да решаваш!  

 

Буквите са много важни!

Трийсет са, от „А“ до „Я“!

Има малки, има главни.

Детски книжки с тях чета.

 

Браво! Умна си, добричка!

Утре на училище ела.

Най – прилежна ученичка,

ти ще си сред другите деца!

 

Време е за „лека нощ“…

Облечи си новата пижамка.

Аз пък ще ти прочета

приказка от моята читанка.

 

 

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??