КУЛИНАРИЯ
Четвърт век ще стане вече,
от както сме във тоз гювеч.
Лют, солен и постен е гювеча,
зиме - леден, лете – нажежен.
Те, готвачите се знаят,
само шапките менят.
Майсторлъкът им в това е,
във гювеч да ни варят.
Ех, как иска ми се, дай боже!
Морков с два домата, ей така,
без „гък” дори да кажат,
в най-милото им да завра.
Да изпуснат те лъжицата,
с която бъркат ни света.
Волна да ни е душицата
и с чест избрана гозбата.
© Лордли Милордов Todos los derechos reservados