8 ene 2021, 18:19

Квартира под луната 

  Poesía » Otra
236 2 1

Квартирата, в която

луната влизаше

през малкия прозорец

и лодката ѝ точно ни побираше

с телата ни, с онази жълта роза,

с звънтящото очакване

за щастие.

Луната вече се прибира

зад небесната завеса,

навлиза бавно в пристана на небесата.

Смутени ние не можем да доплуваме

до светлия ѝ борд.

И ни оставя на самотен остров,

загледани след светлата ѝ диря.

А всъщност

светлината не е нейна.

© Boyana Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??