28 jul 2017, 8:35  

Къде е Тракия 

  Poesía » Del paisaje
538 0 2

Там някъде, където небето самотно

с дъждовните си устни влюбено целува

извивките прекрасни на земята,

по която стъпвал е Орфей...

А през нощта, щурците в окосените ливади

те възвисяват толкоз близо до звездите...

че само да протегнеш някоя ръка,

ще ги докоснеш, събереш,

в гердан ще ги нанижеш

за шийката на твоята любима.

А сутринта - превърнали се на роса,

изчезват и се връщат на небето.

Не ми е тъжно за това,

че с нас сега не искат да останат.

Зная, че отново утре вечер

други влюбени ще ги очакват

в небето на любимата ми Тракия.

© Ангел Милев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??