6 dic 2012, 20:11

Къде е твоята звезда 

  Poesía
896 0 3

                                           Къде  е твоята звезда?


                             Капризът на дъжда

                             прозореца разплака...

                             И бяла пелена

                             се спусна тихо в мрака.

                             Подреждам пасианс

                             от спомени и дати:

                             каданс подир каданс -

                             картини чудновати!

                             Бих всичко, всичко дал...

                             Уви! Не мога да те върна!

                             Кого във тебе припознал,

                             отново нежно ще прегърна?

                             Не страдай, майко, не тъжи!

                             Да си поплача ми отива.

                             И в друга нощ с безброй звезди

                             скръбта ще ме убива...

                             Прости ми грях, вина!

                             Бъди към мене милостива!

                             И нека свети във нощта 

                             душата ти - една звезда красива!  


                               

                     

                         

© Красимир Кунчечв Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??