- Къде си, Дяконе?! - викът всенароден
отчаяно и с вопъл пак отеква -
да видиш как народът ти отново
въстана днес от своята Несрета!
За Святата Република се бори ти,
понесъл кръста си до края, до Бесилото!...
А днес народът изцеден е от несгодите,
изсмукаха му свои вече силите!
В разкош и блясък някои живеят си,
самозабравили се в наглост и безочие...
Народът скочи днес посред Неволята,
защото ножът е опрял до кокала!
И тез, които всеки кабинета си,
закичил е с ликът ти свети, Дяконе,
избягаха, покриха се проклетите,
изплашени от отговорност за делата си!
- Къде си, Дяконе? Стани от гроба си!
Гласът народен тътне по земята ни!
Ела при нас и поведи народа си,
тъй нужен си ни днес отново, Дяконе!
автор: Даниела Христова (elanor11)
© Даниела Христова Todos los derechos reservados