Mar 15, 2013, 1:13 PM

Къде си, Дяконе!? 

  Poetry » Civilian
849 1 0

- Къде си, Дяконе?! - викът всенароден

отчаяно и с вопъл пак отеква -

да видиш как народът ти отново

въстана днес от своята Несрета!

 

За Святата Република се бори ти,

понесъл кръста си до края, до Бесилото!...

А днес народът изцеден е от несгодите,

изсмукаха му свои вече силите!

 

В разкош и блясък някои живеят си,

самозабравили се в наглост и безочие...

Народът скочи днес посред Неволята,

защото ножът е опрял до кокала!

 

И тез, които всеки кабинета си,

закичил е с ликът ти свети, Дяконе,

избягаха, покриха се проклетите,

изплашени от отговорност за делата си!

 

- Къде си, Дяконе? Стани от гроба си!

Гласът народен тътне по земята ни!

Ела при нас и поведи народа си,

тъй нужен си ни днес отново, Дяконе!

 

            автор: Даниела Христова (elanor11)

© Даниела Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??