И още с идването на земята,
той- Господ- връчва ни една къделя.
От нея- богодадена и свята,
предем от понеделник до неделя.
Къделята с потайности е пълна
и тя се различава по произход.
Дали от лен, памук или от вълна
решава тя житейския ни изход.
Късметът е къделя да се случи
и да предем на хубавата нишка.
Или конецът лошо да се суче
и да се къса с тежката въздишка.
Но с вързване конеца си на възел,
ще си навием прежда на вретено.
И ще градим житейския си пъзел
със греховете ни докрай платено.
Но свърши ли къделята на Бога
и свършва ни живота безвъзвратно.
Играта ни е, друже, толкоз строга,
че няма шанс за връщане обратно.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Библията е категорична: "И както на човеците е отредено да умрат един път, а след това – съд" (Евреите 9,27).
Хубава и творческа вечер, Никола!