22 may 2007, 20:05

Кълбо ариаднена прежда 

  Poesía
1028 0 7
Клептоманска е тази надежда,
да открадна дъха ти с очи.
От очите ти свят да изрежа.
Да съм цяла колажна от "Ти".

Да отскубна на слънцето корена,
да го вържа за теб. Против уроки.
Да съм гарванов, ангелски полет,
с дъх на смях, с ореол от кичури.

Одисейна е тази надежда!
Пак тъка. Пак разплитам платното.
Свят-кълбо ариаднена прежда
във дланта на една Пенелопа.

© Елица Мавродинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??