Не размахвай халката на пръста си! -
колелцето ти нищо не значи...
(Поотделно със теб носим кръста си...)
Ще загубиш! Опитай обаче! -
Заключи го зад десет врати -
да не гледа към мен, да не чува!
И, за Бога, не трябва да спи,
че не знаеш какво ще сънува...
И когато лишиш го от сън,
забрани му да чувства и мисли,
че сърцето го тегли навън,
а във мислите пак ще ме иска!
Денонощно така го пази
и внимавай ключа да не вземе -
че, отключи ли всички врати,
ще го гледаш как бяга... Към мене!!!
© Мариела Челебиева Todos los derechos reservados